Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost amendat cu 5.000 de lei

Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost amendat cu 5.000 de lei în urma controlului încrucişat dispus de Ministerul Sănătăţii la nivelul tuturor unităţilor spitaliceşti din România.

La Satu Mare, controlul a fost efectuat de echipe ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, instituţie care a efectuat un control încrucişat dispus de Ministerul Sănătăţii. Cele mai importante abateri au fost constatate în ceea ce priveşte igienizarea şi renovarea tuturor secţiilor spitalului.

Luni, 4 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul Marcela Papici a precizat că termenul prevăzut pentru programul de conformare este sfârşitul acestui an:

Renovarea şi igienizarea secţiilor a fost principala prioritate semnalată de echipa de control, iar termenul impus pentru programul de conformare este până la sfârşitul anului. Cele semnalate sunt adevărate, adică trebuie să înlocuim tâmplăria uşilor şi a geamurilor în mai multe secţii, trebuie să efectuăm reparaţii, trebuie să zugrăvim. În urma controlului, spitalul a fost amendat cu 5.000 de lei. (Marcela Papici, manager Spitalul Judeţean Satu Mare)

Suma necesară pentru efectuarea lucrărilor de igienizări şi renovări impuse cu prilejul controlului se ridică la peste 1,6 milioane de lei. O parte din aceşti bani, respectiv circa 1,2 milioane lei, au fost prevăzuţi în bugetul spitalului pentru Secţia de Neurologie.

În ce priveşte investiţiile din acest an, Marcela Papici a precizat că secţia de Neurologie va fi modernizată, costul estimat fiind de 1.274.000 lei. Mai există încheiat un contract pentru înlocuirea tâmplăriei de lemn cu termopan,  la Oftalmologie şi Diabetologie sunt prevăzute igienizări în valoare de 200.000 lei, și mai există un acord cadru pentru renovările etajului I şi a parterului de la spitalul nou.

Categories: 

Adauga un nou comentariu

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.